Spanac gratinat cu ochiuri

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2011 | 9836 vizualizari

 

Fiti puternici ca si Popeye marinarul si mancati spanac !
Este necesar ca spanacul sa fie oparit foarte putin sau consumat crud, de preferinta in salata sau cu cruditati. Daca il gatiti usor si il stropiti cu lapte si cu usturoi, nu ar trebui sa fie o corvoada.Eu il fierb in lapte de cele mai multe ori.
Dar acum , aveam o reteta mai de demult de la o prietena care locuieste in Germania, asa ca iata ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 3-4 cartofi
  • 200 ml smantana
  • 1 cana lapte 1/2 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 5-6 oua
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac gratinat cu ochiuri:

Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si indepartati frunzele vestejite sau decolorate .

Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip; indepartati excesul de apa.  Rupeti cozile .

Puneti apa la fiert si cand clocoteste opariti 2-3 minute spanacul in ea.Rasturnati apa de pe spanac printr-o strecuratoare.

Cartofii spalati ii puneti la fiert in coaja in apa. Cand intra furculita in ei, ii luati de pe foc, rasturnati apa si ii lasati 5 minute sa se racoreasca apoi ii taiati in rondele de pina la 1 cm grosime.

Ceapa curatata si taiata solzisori se soteaza in putin unt apoi adaugam usturoiul dat prin presa si il sotam si pe acesta cateva secunde.

Spanacul tocat il adaugam peste ceapa si usturoi, amestecam sa se omogenizeze si il acoperim cu un capac, la foc mic, dupa ce am adaugat si  150 ml lapte.Lasam sa dea in clocot 5 minute si adaugam 100 ml smantana si lasam sa mai fiarba cam 3 minute , dupa care asezonam , apoi stingem focul.

Ungem o tava cu unt , asezam feliile de cartofi peste care punem spanacul si cu o lingura facem cuiburi in spanac in care asezam cate un ou spart cu grija sa nu-si piarda forma.

Adaugam desupra restul de smantana subtiata cu putin lapte si cascavalul ras , astfel incat sa nu acoperim galbenusurile.

Dam tava la cuptorul dinainte incans la 180 de grade pentru 30-40 de minute, cat de tari vreti sa fie ouale.

Este un deliciu ce va dispare grabnic din farfurii...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac gratinat cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kamy 1

03.10.2011, 22:21

super

BuburuzaBubu 1

12.04.2012, 10:20

uhhh ce bine arata,la sfr asta de saptamana execut reteta ta

Bya Ralu 1

14.07.2012, 15:02

ce bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu usturoi